Content for id "wrapper" Goes Here

 

 

FŐNIX Motor Klub Története...

A Főnix kezdete a 90–es évek elejére tehető. Akkor az ország közepe körül motorozó néhány ember elgondolásában született meg az ötlet, hogy 1995 -ben létrehozzák a Főnix M.C. -t, melynek abban az időben már Mosonmagyaróvár és környéki tagjai is voltak. Az első két motoros találkozóját a klub Dabason tartotta, de mivel a helyszín alkalmatlan lett komolyabb rendezvény lebonyolítására ezért Pusztavacs melletti erdős ligetes területre került az új helyszín ahol sok éven át sikerült nagy létszámú találkozóvá válni.

A 2012-es év sajnos nem múlt el nyom nélkül a Főnix életében sem. Az április 14-i klubgyűlés alkalmával a korábbi klub vezetés a többség döntése alapján le lett váltva. Ők sajnos a klub döntését nem fogadták el, azzal a lehetőséggel nem éltek, hogy továbbiakban is velünk motorozzanak. Mivel a klubban több olyan tag nem volt aki az ország közepe körül lakik ezért a székhelyünket Mosonmagyaróvárra helyeztük.

A történtek ellenére azért megjegyezni kívánjuk, hogy az elmúlt 17 év amit együtt motoroztunk nem veheti el senki és továbbra is barátként gondolunk a régi tagokra akik elmentek.

A 2012 év a berendezkedésről szólt, klubházat építettünk egy romos pincéből, hivatalossá lettünk, a Főnix nevet pedig levédettük (mivel sajnos visszaélések történtek a nevünkkel). Hivatalosan Főnix Túramotoros Egyesületként működünk. Mivel egy új felállás van ezért úgy gondoltuk hogy arculatot váltunk ezért változott a klubbot jelképező Patch.

 

Korábbi években a magyarországi M.C.-k az egyik President Rallyn a Főnix M.C. név használatához a továbbikaban nem járultak hozzá, ezért "csak" Főnix  vagyunk. Azonban klubként élünk, a saját szabályainkat mindig és minden körülmények között betartjuk, függetlenek vagyunk és azok is maradunk. 

Továbbiakban is célunk, hogy tudatosan minőségi motoros találkozót rendezzünk minden motoros és rockzene iránt érdeklődő barátunknak egy új helyszínen...... 

 

FŐNIX

 

A Főnix Túramotoros Egyesület alapszabálya ITT található.
A hivatalos bejegyzés cégbíróságon megtekinthető.

Copyright Főnix Túramotoros Egyesület ©